onsdag den 24. juni 2015

Marmelade og kaffeposer

Idag er der kogt jordbærmarmelade her i huset - ikke meget men jeg fandt en gammel håndskrevet opskrift i gemmerne som jeg synes der måtte prøves af.

Du får den her for den er fra begyndelsen af 1900-tallet (dog har min mor modificeret lidt så der bruges marmelit) så den er helt lovlig at dele med hele verden :-)


500 g friske jordbær, 350 g melis, 7 dl æblemost, 1 tsk citronsyre, 1 tsk vinsyre, 1 spsk rød marmelit, 2 spsk melis, atamon og skoldede glas.

Skær jordbær i 2 - 4 stykker og læg dem i en gryde lagvis med melis.
Lad dem stå og sukre lidt mindst 3 timer men gerne til dagen efter.
Hæld 6 dl æblemost på og kog det langsomt op, så bærrene når at blive møre.
Skold glas imens og ryst dem med atamon.
Vinsyre og citronsyre blandes med den sidste dl æblemost og kommes i når massen koger.
Koger med i ca 5 min - kogetiden tages fra hele overfladen bobler :-)
Marmelit og de 2 spsk melis blandes i en kop. Lidt varm væske fra gryden røres i og når marmeladen koger igen hældes det i under omrøring.- nu skal massen koge op igen og koge 10 min.
Hældes på de skoldede glas og der bindes først for dem når de er helt kolde.




Og så en lille reklame - det er på fredag jeg ryger i luften sammen med BKI kaffe følg med her 

Hav en rigtig god dag derude :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar