torsdag den 28. januar 2016

Madpakkebrød

Hverdag, madpakker og hvad man ellers skal have med -
Her laver vi madplaner og indregner lige madpakkerne - til gengæld køber vi næsten ikke pålæg her i huset - når vi steger en flæskesteg steger vi dobbelt og skærer den ene op til pålæg. Som en gammel kollega sagde til mig "Back to the future princip" og jow jow det tilstår jeg da gerne.

Sidste år fik vi indført at der var ekstra mange grøntsager til aften - gerne 3 - 400 g pr mand plus ris, pasta eller kartofler og så var frugten ved siden af der skulle vi gerne have 2 stykker pr mand i løbet af dagen. Ja nu er vi så nået til at vi skal implantere mere grønt til frokost og det er nemmest med noget andet end rugbrød så jeg har forsøgt mig frem med madpakkebrød.
Vores familie er nået til at disse er de bedste


½ pk gær, 1½ spsk salt, 3 spsk sukker og 7 dl vand røres godt sammen i en stor skål (jeg bruger et opvaskefad).
600 g hvedemel og 400 g Durummel røres i. Der må ikke være tørt mel i skålen og dejen er let løbende.
Så dækkes fadet med et låg eller film og sættes koldt i mindst 12 timer.
Tænd ovnen på 220 grader - læg bagepapir på 2 bageplader - Sæt dejen med en ske på pladerne - der bliver ca 24 og de hæver godt.
Når ovnen er varm bager de i ca 20 minutter.

Kom dem gerne i fryseren - det gør vi her da vi skifter mellem flere slags brød :-)

Kan også sættes som flutes og er gode til grillen om sommeren.

Bollerne flækkes og lægges sammen med salat grønt og et par skiver kød/ost.

Det var et lille spiseligt indslag :-)


Jeg skal ud og sætte etiketter på mine syltede brombær.